Szertartásvezetőként azok a párok kérnek fel esküvőjükön, akik személyre szabott esküvői szertartást szeretnének.
Egyre több pár gondolja úgy, hogy házasságkötésük napján fontos, hogy kreatív ötleteiket megvalósíthassák a esküvő minden lényeges aspektusának tekintetében.
Ha az összes esküvőt meghatározó szervezéssel megvagytok (ruha, helyszín, dekoráció, szertartásvezető személye stb.) jöhet egy könnyebb, de néha mégis fejtörést okozó édes dolog kigondolása...
Milyen legyen az esküvői torta?
Én magam nem szeretem a tortákat (a süteményeket annál inkább), mégis úgy gondolom az esküvői torta kötelező eleme az esküvő napjának.
Érdemes átgondolni az alábbiakat:
Mekkora legyen a torta?
A torta mérete főleg a Ti elképzelésetektől függ. :-) Emellett természetesen figyelembe kell venni a vendéglétszámot is. Érdemes úgy számolni, hogy mindenki meg fogja kóstolni az esküvői tortátokat.
Egyszintes vagy emeletes?
Mivel általában az átlagostól jóval nagyobb a kóstolói létszám, mint egy születésnapon, a torta mérete is nagy. Az esküvői torta általában több szintes, de természetesen megálmodhattok egyszintes egyedi tortacsodát is.
Milyen formájú és stílusú legyen az esküvői torta?
Ezt a kérdést szerintem már jóval nehezebb megválaszolni. Sokan a dekorációhoz, az esküvő stílusához igazítják a torta külsejét is. A torta lehet kerek, szögletes, sőt ezek kombinációja is.
Fontos meghatározni, hogy inkább színesebb, bohém legyen a torta, vagy visszafogottan elegáns.
Torta díszítése
Rendkívül meghatározó, hogy a tortát mivel díszítik. Az elterjedt marcipán mellett az élő virágokkal történő díszítés is nagyon kedvelt. Ilyenkor a tortán lévő virágok összhangban lehetnek például a menyasszonyi csokorral, vagy a dekorációban használt virágokkal.
Milyen ízű legyen az esküvői torta?
A torta ízének megválasztásánál hajlamosak vagyunk saját ízlésünket előtérbe helyezni. Egy több szintes torta esetében érdemes a saját kedvencetek mellett más ízeket is kínálnotok. Jó ötlet, ha például szintenként változik a torta íze.
Arra biztatlak Benneteket, hogy merjetek eltérni a hagyományos csoki, és gyümölcs ízesítésektől...
Természetesen fontos befolyásoló tényező, hogy melyik évszakban lesz az esküvőtök. A nyári kánikula időszakában érdemesebb kevésbé krémesebb tortát választani.
Javaslom, hogy tájékozódjatok arról is, a vendégek közül vannak -e, akiknek valamilyen ételérzékenységük van a torta összetevőivel szemben. Egy szint a tortából jó, ha ennek figyelembevételével készül el. Biztos vagyok abban, hogy nagy örömmel fogadják majd figyelmességeteket.
A legfontosabb, hogy ne feledjétek, ez a Ti nagy napotok.
Álmodjátok meg saját esküvői tortátokat! :-)
Keressetek bizalommal, és tervezzük meg együtt esküvői szertartásotokat.
Amennyiben árajánlatot szeretnél kérni, az alábbi linken egyszerűen megteheted: http://www.alomszertartas.hu/hu/kapcsolat